Untuk keterangan lanjut,

Tuesday, August 10, 2010

KEMPEN MENJANA EKONOMI MUSLIM:Ramadhan al mubarak

View Image

Assalamualaikum,

Kepada semua, selamat menyambut bulan ramadhan yang bakal menjelang tiba... alhamdulillah umur kita dipanjangkan sekali lagi untuk diberi kesempatan berjumpa ramadhan kali ini. Semoga kesempatan yg diberikan dapat di gunakan sebaiknya..

Ambillah kesempatan ramadhan kali ini untuk kita mempertingkatkan kualiti keimanan kita kepada allah swt. Lepas bersahur tu, apa kata lajak terus bersiap siap untuk solat subuh berjemaah di masjid atau surau. Lagi bagus kalau sebelum bersahur tu kita bersolat tahajud dulu...

Pasti akan rasa kelainan apabila kita mengerjakannya selama sebulan dan insyaallah dapat diteruskan pada bulan bulan yg lain. Diri terasa segar, segala urusan seharian menjadi mudah dan ceria adalah pengalaman yg saya sendiri alami ketika mengerjakannya buat pertama kali....(coba la...)

pada usahawan usahawan dan individu yg mampu, disarankan juga menyalurkan sedikit sumbangan kepada golongan yg memerlukan, semoga kita dapat membantu mereka sekurang kurangnya sebulan dalam setahun..(kalau tiap bulan lagi bagus la...)

Bersempena bulan ramadhan kali ini, diatas kempen menjana ekonomi muslim, kami akan menyertai sebuah NGO di utara kedah menjalankan program jalan jalan masuk kampung. Kali ini lokasinya ialah di MEMALI, kedah.

jesteru, kepada yg ingin menyertai atau ingin menyalurkan sedikit sumbangan ikhlas bolehlah hubungi saya di talian 019 4735696.

semoga ibadat kita diterima oleh allah swt...


salam ukhwah dari saya,

mohd sukor abdullah,
0194735696
www.muslimsproduct.blogspot.com

No comments:

Post a Comment